Over hesi ict
Hesi ict is een automatiseringsbedrijf van Henrie ten Klooster en Sylvia ten Klooster-van Tongeren. Zij hebben het bedrijf in 1999 opgericht.


Wie is Henrie ten Klooster?

Henrie ten Klooster heeft in de jaren ’90 met succes de studies computertechniek (HTS) en Informatica (Universiteit Twente) in Enschede afgerond, waarna hij jarenlang als softwareontwikkelaar heeft gewerkt voor de meest uiteenlopende toepassingen. 

Met hesi ict heeft Henrie ten Klooster zich vooral als all-round automatiseringsexpert voor het MKB ontwikkeld. Zijn aandacht gaat hierbij met name uit naar een gedegen systeembeheer en de ontwikkeling van allerhande hulpprogramma’s die de uitvoering van bepaalde taken vergemakkelijken en betrouwbaarder maken. Daarnaast heeft hij samen met Santon S&E trendingsoftware ontwikkeld, waarmee het alarm- en monitoringsysteem op megajachten zodanig wordt uitgebreid dat bij problemen snel en eenvoudig de oorzaak achterhaald kan worden.   

Als softwareontwikkelaar heeft Henrie ten Klooster ervaring met het schrijven van conversies, netwerkprotocollen, beheerprogramma’s, speelschema’s, sjablonen, macro’s, koppelingen tussen industriële automatisering en kantoorautomatisering, databaseapplicaties en registratiesoftware. Denk bij dit laatste aan het registreren van uren door meerdere medewerkers maar ook aan het registreren van objecten die gereserveerd worden, zoals vakantiehuizen of hotelkamers.


Henrie ten Klooster (li) en Roel Sander (re) van Santon Service & Engineering aan het werk in de controlekamer van een boot

Wie is Sylvia ten Klooster-van Tongeren?

Sylvia ten Klooster-van Tongeren  neemt het ontwerpen en ontwikkelen van websites voor haar rekening binnen hesi ict. Zij is in 1992 afgestudeerd in Bedrijfseconomie (HEAO) en heeft een aantal jaren daarna met succes de studie NIMA PR A gedaan. In die tijd was zij werkzaam als communicatiemedewerkster. Indien nodig schrijft of redigeert Sylvia ten Klooster ook teksten voor de website. Naast haar werk voor hesi ict besteedt zij haar tijd aan een studie veterinaire homeopathie.